Lovendring skal sikre valg i Finnmark

Regionreform. Partiene som står bak kommune- og regionreformen foreslår lovendring som gjør at regjeringen kan oppnevne valgstyre der fellesnemnda ikke gjør det.    
24. september presenterte de avtalen om nye oppgaver til fylkene: André N. Skjelstad (V), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Norunn Tveiten Benestad (H), Kari Kjønaas Kjos (Frp) og kommunalminister Monica Mæland. Nå foreslår tre av dem å endre inndelingsloven slik at det kan holdes valg i Finnmark neste høst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Stortingsrepresentantene André N. Skjelstad (V), Norunn Tveiten Benestad (H), Kari Kjønaas Kjos (Frp) og Torhild Bransdal (KrF) har fremmet forslag i Stortinget om å endre inndelingsloven.

I dagens lov er det bare fellesnemnda for en ny kommune eller et nytt fylke som kan oppnevne valgstyre. Endringsforslaget innebærer at regjeringen skal kunne oppnevne lovpålagte organer som valgstyre dersom fellesnemnda unnlater å gjøre det.  

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.