Tre avslag på grensejustering

Kommunestruktur. Gjemnes skal ikke avgi land til Molde. Det blir ingen justeringer mellom Leka, Bindal og Nærøy, og heller ikke mellom Bærum og Hole. Det har regjeringen bestemt i dag.
Leka med sine 570 innbyggere blir ikke grensejustert. Det var snakk om at den delen av kommunen som ikke lå på øya Leka skulle gå til nye Nærøysund kommune. Arkivfoto.

I saken mellom Rødøy og Lurøy må folk i de berørte områdene høres før en endelig beslutning kan tas. Det samme gjelder for Rennebu og Oppdal. Det er fylkesmennene som får i oppdrag å skaffe mer informasjon om innbyggernes syn innen første juni i 2019. I alle saker om grensejustering har kommuneledelsen og lederne av innbyggerinitiativene vært i møte med departementet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.