IKT-leverandører: – Vi løper som gale høns

Kommunestruktur. IKT-leverandørene som skal sørge for løsninger til de nye kommunene kan bli proppen i sammenslåingsprosessen. De har det så travelt at de knapt tror de blir ferdige til 2020.
Det er travelt hos leverandørene. Tonje Nordli fra EVRY og Øivind Hofgaard fra Tieto råder kommunene til å konsentrere seg om å være i mål med det viktigste til 2020. Så kan mange mindre ting tas i etterkant. Foto. Tone Holmquist

– Vi løper som gale høns. Vi har 30–40 anbud vi skal vurdere og over 10.000 spesifikke krav som skal sjekkes ut. Vi bruker 300 til 2.000 timer på hvert anbud., sier salgssjef Tonje Hokholt Nordli hos EVRY.

Nordli holdt tirsdag innlegg på seminaret «Workshop om IKT-status i nye kommuner», som er et arrangement for kommuner og leverandører som KS, Kartverket og Difi inviterer til i dag. Bakgrunnen er at mange av kommunene enten må synkronisere IT-systemene sine, skifte dem ut og få helt nye.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!