Ordførere ber Mæland snu om Preikestolen

Kommunestruktur. Ordførerne i Sandnes og Forsand ba i dag kommunalministeren omgjøre vedtaket som flytter turistattraksjonen Preikestolen fra nye Sandnes til Strand. 
Ordførerne (lengst til venstre) Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) i Forsand og Stanley Wirak (Ap) i Sandnes møtte kommunalminister Monica Mæland (H) om grensejustering i dag. Foto: Jan Inge Krossli

Sandnes og Forsand, som skal slå seg sammen fra 2020, fikk 10. desember en førjulspresang de absolutt ikke ønsket seg fra kommunalminister Monica Mæland (H). Med en grensejustering besluttet departementet at et område som inkluderer en av Norges største turistattraksjoner – Preikestolen – skal flyttes fra Forsand til Strand.

Det skapte sterke reaksjoner i de to kommunene. Fellesnemnda for nye Sandnes krevde i et vedtak før jul at grensejusteringen blir reversert, og mente at Kommunaldepartementet overkjørte lokaldemokratiet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.