Forholdet mellom fellesnemnda og kommunestyrene kan bli komplisert

Kommunestruktur. Det er ikke overalt at samarbeidet mellom kommunestyrene og fellesnemndene går knirkefritt. Både soloutspill i mediene og nominasjonsprosessene virker inn på arbeidet i fellesnemnda.
Prosjektrådmann Stig Arne Thune i nye Sogndal kommune synes sammenslåingen mellom Sogndal, Balestrand og Leikanger stort sett går greit, men litt konflikter mellom fellesnemnda og kommunestyrene kan det bli.

Kommunaldepartementet har invitert til erfaringsutvekslingsseminar på Gardermoen for sammenslåingskommunene denne uka, og i prosessens innspurtsår spisser det seg til når fellesnemndene gjør sine beslutninger. For selv om fellesnemnda er valgt av kommunestyrene, er det ikke sikkert kommunestyrene støtter de beslutningene nemnda gjør. 

Prosjektrådmann Stig Arne Thune i nye Sogndal kommune delte åpenhjertig av sine erfaringer om en av sammenslåingenes frustrasjoner i et innlegg kalt samhandling og dialog mellom folkevalgte og fellesnemnd.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!