Disse stiller liste til valget

Kommunevalget 2015. 2.989 ulike lister stiller til valg 14. september. Her kan du sjekke hvilke partier som finnes i de ulike kommunene.

Til sammen har 58.116 personer sagt seg villig til å stå på høsten valglister. Disse er fordelt på 2.989 valglister rundt om i landets 428 kommuner.

Ingen parti stiller rene lister i samtlige kommuner. Arbeiderpartiet er ikke overraskende det partiet med bredest landsdekning. Ap mangler bare 8 kommuner - men stiller i tillegg fellesliste med Høyre i Bø, KrF på Rødøy, SV i Tydal, Rødt og uavhengige på Røst og sammen med en tverrpolitisk liste på Kvitsøy. På en god andre plass kommer Senterpartiet, som har egen liste i 385 kommuner. Høyre stiller i 379 kommuner. På en fjerdeplass kommer Venstre (316), mens Fremskrittspartiet stiller i 304 kommuner.

Kristelig Folkeparti har egen liste i 292, SV i 272. Miljøpartiet De Grønne stiller i år lister i 202 kommuner, Rødt i 78 kommuner.

Til sammen er det for øvrig 341 felleslister, bygdelister eller lister fra små nasjonale partier.

Klikk på den enkelte kommune for å se hvor mange og hvilke parti som stiller liste til høsten kommunevalg:

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.