Nyheter

Magnus Mæland (H) blir ordfører i Sør-Varanger.
Magnus Mæland (H) blir ordfører i Sør-Varanger.

Høyre, Sp og Frp enige om politisk plattform i Sør-Varanger

Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet er enige om å danne en ny politisk koalisjon i Sør-Varanger. Høyres Magnus Mæland blir kommunens nye ordfører.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skal skape flere muligheter for alle, et enklere liv for folk flest og ta i bruk hele kommunen, skriver partiene i en pressemelding, ifølge NRK.

Mens Magnus Mæland (H) blir ordfører, er det Frps Tore Fredrik Nilsen som blir ny varaordfører. Den politiske plattformen har fått navnet Blågrønn fremtid, der målet er å skape en næringslivskommune som er stor innen flere bransjer, og som bidrar til det grønne skiftet.

– Planen er at vi skal bli en stor næringslivskommune som har flere bein å stå på. Vi skal ikke lenger være kjent for å være en gruvekommune. Vi skal være en oppdrettskommune. Vi skal være en fiskerikommune. Vi skal være en reiselivskommune, og vi skal da også være en kommune med gruvedrift, sier Mæland til Sør-Varanger Avis.

Han understreker at det er det brede næringslivet som skal drive utviklingen fremover i kommunen.

Høyre har tre plasser i formannskapet, inkludert ordføreren, mens Frp har én plass med varaordføreren og Sp én plass og første varaplass. (©NTB)

Powered by Labrador CMS