Senterpartiet ordførervinner

Kommunevalget 2019. Senterpartiet ligger an til å bli det klart største ordførerpartiet etter høstens valg, viser Kommunal Rapports nye ordførerprognose. Se hvem som kan bli ordfører i alle kommuner og fylker i tabellen nederst.
Bjørn Arild Gram (Sp) ligger an til å fortsette som ordfører i Steinkjer, den største kommunen hvor Sp har ordføreren. Foto: Terje Lien

Kommunal Rapport beregner månedlig en ordførerprognose basert på gjennomsnittet i nasjonale målinger, beregnet av Poll of polls. Metoden er forbedret fra tidligere prognoser, og fanger bedre opp partienes vekst og fall. Se i faktaboksen hvordan vi lager prognosen.

Ordførerprognosen for mai viser at Senterpartiet er største parti i 143 kommuner. I tillegg vil de inngå i flertall som gir dem ordføreren i til sammen 160 kommuner.

 
 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.