71.760 stemte på nei til bom-liste

Kommunevalget 2019. Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ble det største partiet i den nye kommunen Alver.
Trym H. Aafløy i Folkeaksjonen nei til mer bompenger på valgvaken First Hotel Marin i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Radøy, Lindås og Meland kommuner slås sammen til Alver 1. januar. Med 22,2 prosent oppslutning er Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) største parti, foran Senterpartiet (18,6 prosent). 3.405 personer stemte på FNB i den nye kommunen like nord for Bergen.

– Det er et fantastisk resultat. Beskjeden før valget fra de etablerte partiene var at de vil se på oss som et hår i suppen. Vi snakker med mange, men så langt er det ingen som har invitert oss til forhandlinger. Vi prøver å finne en måte å komme på banen på, sier FNBs listetopp Morten Klementsen i Alver.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.