Blir trolig ny ordfører i Ullensaker, nå skal han halvere sin egen lønn

Kommunevalget 2019. Aps Eyvind Schumacher ser ut til å avløse Frp-ordfører Tom Staahle i Ullensaker. Den nye ordførerens første oppgave er å gi seg selv et betydelig lønnskutt.
Forhandler: Med knappest mulig margin har de rødgrønne vippet Frp ut av rådhuset i Ullensaker. Eyvind Schumacher (Ap) er klar til å ta ordførervervet, men han må først bli enig med samarbeidspartiene. Foto: Thomas Frigård

– Med tanke på den økonomiske situasjonen Ullensaker befinner seg i er det umusikalsk at vi skal ha den beste betalte ordføreren i landet. Jeg synes derfor det er et godt signal at vi nå halverer ordførerens lønn, sier Eyvind Schumacher i Ullensaker Ap.

I 16 år har Frp hatt ordførervervet i Ullensaker, men årets valgresultat viser at de rødgrønne har vunnet 23 av 45 representanter i kommunestyret. Selv om Frp fortsatt er kommunens største parti med en 29,6 prosents oppslutning, betyr det at ordfører Tom Staahle må overlate sitt kontor i rådhuset. Mest sannsynlig er det Aps ordførerkandidat Eyvind Schumacher som overtar kontoret, men partiet skal først forhandle fram en avtale med Sp, SV, MDG og Rødt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.