– Gøy om jeg fikk opp valgdeltakelsen

Kommunevalget 2019. 61 prosent gikk til urnene i nye Drammen, en økning på 6,5 prosent. – Gøy, om det skulle vise seg at jeg var med å få opp valgdeltakelsen, sier graffitikunstner Eric Ness Christiansen.
Graffitikunstner Eric Ness Christiansens ansikt dukket opp på sosiale medier, busser og bannere i nye Drammens kampanje for å få opp valgdeltakelsen. Men fungerte det?

Ved kommunevalget i 2015 var gjennomsnittlig valgdeltakelse i Drammen, Svelvik og Nedre Eiker 55,5 prosent. Målet som fellesnemnda i nye Drammen satte seg før årets valg var 60 prosent. Dette var landsgjennomsnittet for valget i 2015. Resultatet ble 61 prosent.

– Det er gledelig at vi klarte målet og det er bra med framgang, sier leder for fellesnemnda Bent Inge Bye.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.