Her er det nye ordførerkartet

Kommunevalget 2019. Kommunal Rapport følger forhandlingene om ordførervervet i alle landets kommuner. Her kan du se statusen for forhandlingene, som oppdateres fortløpende. Så langt er 57 ordførere klare.
I bunn av saken finner du et klikkbart kart hvor du kan se detaljer for hver kommune.

Valgresultatet ga klare svar i mange kommuner, men i andre kan vi stå foran en ganske lang tid med politisk hestehandel før det blir klart hvem som kan henge ordførerkjedet rundt halsen. 

Store bevegelser blant velgerne gjør forhandlingene ekstra vanskelige etter dette valget. Senterpartiet går kraftig fram, Arbeiderpartiet nesten like mye tilbake. Samtidig styrker de mindre rødgrønne partiene seg og i en rekke kommunestyrer kommer det inn bompengemotstandere og nye bygdelister.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.