96 ordførere er klare

Kommunevalget 2019. To dager etter valget er det klart hvem som blir ordfører i 96 kommuner. Kommunal Rapport følger forhandlingene om ordførervervet i alle kommunene. I kartet, som oppdateres fortløpende, finner du de som er klare. 
Klikk på kartet nederst i saken for å finne ut hvem som er blitt ordfører og varaordfører.

Over hele landet forhandler partier for å danne flertall for politikk og posisjoner. I 45 kommuner har ett parti rent flertall og trenger ikke forhandle. I 51 kommuner er det så langt blitt enighet om en avtale - valgteknisk eller mer omfattende politisk.  

Store bevegelser blant velgerne gjør forhandlingene ekstra vanskelige etter dette valget. Senterpartiet går kraftig fram, Arbeiderpartiet nesten like mye tilbake. Samtidig styrker de mindre rødgrønne partiene seg og i en rekke kommunestyrer kommer det inn bompengemotstandere og nye bygdelister.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!