SV sørget for valgskred – nå skal vedtak om Nordkapplatået reverseres

Kommunevalget 2019. Forvaltningen av Nordkapplatået preget valgkampen i Nordkapp, og innbyggernes dom er tydelig. Ap ryker rett ut av rådhuset.
I juni vedtok kommunestyret i Nordkapp at aktørene Rica og Scandic fortsatt skal forvalte Nordkapplatået. Denne saken har preget valgkampen i Finnmarks-kommunen. Foto: Bjørn Jørgensen, NTB scanpix

– Valgresultatet viser tydelig at vi har hatt innbyggerne i ryggen i Nordkapp-saken. Det gleder oss, og nå har vi planer om å vise oss tilliten verdig, sier lokallagsleder Rakel Hagen Olsen i Nordkapp SV.

Med én stemmes overvekt vedtok kommunestyret i Nordkapp i juni å videreføre ordningen med å la de private aktørene Rica og Scandic få ta betaling av de besøkende på Nordkapplatået. Med SV i spissen ønsket opposisjonen en offentlig forvaltning av turistattraksjonen, men med et kraftig flertall i kommunestyret banket Ap vedtaket gjennom. Forvaltningen av Nordkapplatået har i stor grad preget valgkampen i Nordkapp, og valgresultatet viser at Ap har redusert sin oppslutning i kommunestyret fra ti til tre representanter. Den store valgvinneren er SV som nå er kommunens største parti med en oppslutning på 36,9 prosent.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.