Velger ble avvist på Gjøvik, kan føre til omvalg

Kommunevalget 2019. En velger på Gjøvik skal feilaktig ha blitt avvist fra å stemme ved valglokalet. Valget står i fare for å kjennes ugyldig.
Ordfører Bjørn Iddberg (Ap) i Gjøvik og valgstyret skal behandle klagen fra en velger i morgen, torsdag. Ordføreren kan ikke utelukke omvalg. Foto: Gjøvik kommune

– Jeg antar at det er kurant å konstatere at velgeren urettmessig har blitt avvist ved stemmelokalet, og da kommer vi til å sende klagen videre til departementet. Så blir det opp til dem å avgjøre om dette fører til at valget kjennes ugyldig, sier leder av valgstyret og ordfører Bjørn Iddberg i Gjøvik (Ap).

Etter kommunevalget klaget en velger på at han ble avvist i valglokalet, til tross for at han hadde med seg gyldig ID med fødselsdato. Klagen skal behandles av valgstyret i morgen, torsdag. Ifølge valgloven skal det foretas omvalg hvis noen feilaktig blir avvist fra å stemme, og denne stemme kan ha påvirket valgresultatet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!