14 kommuner ennå uten navn på ny ordfører

Kommunevalget 2019. Fire uker etter kommunevalget lever innbyggere i 14 kommuner fortsatt i uvisse om hvem som blir ny ordfører. Se ordførerkartet her.
Siv Høgtun får mest sannsynlig en ny periode som ordfører i Askøy. Avtalen signeres denne uka, såfremt de seks involverte partiene alle er enige.

I Kristiansand har det rådet politisk kaos etter at Demokratene gjorde et kjempebyks under kommunevalget. Når de 71 representantene i bystyret benker seg til konstituerende møte i dag, onsdag 9. oktober, blir det sannsynligvis Aps Jan Oddvar Skisland som får ordførervervet.

Mandag ble det klart at fire av de innvalgte representantene for Demokratene ville bryte med eget parti, og støtte Skisland som ordfører. Onsdag morgen meldte Fedrelandsvennen at Sp hadde avslått tilbudet fra den borgerlige siden om å få ordføreren, og at Sp heller ville støtte Skisland. Skisland har tilstrekkelig støtte hvis Ap, Sp og de uavhengige eks-Demokratene stemmer for ham.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!