Dramatisk avtalebrudd i Våler: – Denne oppførselen er helt hinsides

Kommunevalget 2019. I Våler inngikk Ap, Sp og H en flertallskoalisjon for de neste fire årene, men allerede i første kommunestyremøte brøt Sp avtalen. En blemme, sier ordføreren.
- Planlagt brudd: Tidligere ordfører Lise Berger Svenkerud (H) i Våler i Hedmark mener at Sp har inngitt et samarbeid for å få ordføreren, for deretter å bryte avtalen ved første anledning. Dette avviser ordfører Ola Cato Lie (Sp). Privat foto

– Å bryte en inngått avtale allerede før det første møtet er ferdig er en oppførsel som er helt hinsides. Resultatet er at nå har vi ingen flertallskonstellasjon, og dette bidrar kun til politikerforakt, sier tidligere ordfører i Våler, Lise Berger Svenkerud (H).

Etter valget inngikk Sp, Ap og H et flertallssamarbeid i Våler i Hedmark, og i avtalen partiene inngikk skulle Ola Cato Lie og Sp få ordførervervet, og han ble konstituert 30. september. En del avtalen var også at tidligere ordfører Lise Berger Svenkerud (H) skulle bli frikjøpt for å arbeide med å få forsvaret til å etablere seg i det tidligere forsvarsanlegget på Haslemoen. Mandag ble første kommunestyremøte avholdt, og det viste seg at to av Sps representanter stemte imot å kjøpe fri Svenkerud, og dermed falt forslaget.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.