Kvænangen må ha omtelling for å avgjøre hvem som blir ordfører

Kommunevalget 2019. En omtelling skal sørge for å avklare om det er Ap eller Sp som får ordførervervet i Kvænangen. Én enkelt stemme kan være avgjørende.
Avvik i valgresultatet har ført til omtellinger i Kvænangen kommune. Én enkeltstemme kan være nok til at ordfører Eirik Losnegård Mevik (Ap) må ut av ordførerkontoret. Foto: Terje Lien

– Det er veldig jevnt om det siste mandatet, og det er usikkert om det går til Ap eller Sp. Antall slengere kan avgjøre hvem som får dette mandatet, sier leder av valgstyret og ordfører i Kvænangen, Eirik Losnegård Mevik.

Slik valgresultatet står nå, har Ap seks av 15 representanter i kommunestyret, og mye tyder på at de vil samarbeide med bygdelista som har to representanter, noe som vil bety flertall. Med dette resultatet vil Mevik fortsette som ordfører i Kvænangen, men ved opptellingen av stemmen ble det påvist feil. En Sp-stemme ble blant annet funnet i SV-bunken. Nå skal stemmene telles på nytt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!