Ordførere på plass i siste liten

Kommunevalget 2019. Håkon Lund (H) blir Lurøys nye ordfører. Dermed blir det ingen loddtrekning når det nye kommunestyret i dag konstitueres. Også Kautokeino har landet ordførervervet.
Lurøy er en kommune rik på fisk og lokalt eierskap som som gir en skatteinngang mange andre kommuner bare kan drømme om. De neste fire årene blir det Høyre-ordfører for laksekommunen. Foto: Rami Skonseng

Kvelden før det konstituerende kommunestyremøtet klarte H og Ap i Lurøy å snakke seg til enighet. Høyres ordførerkandidat, Håkon Lund, blir Nordland-kommunens nye ordfører. Dermed slipper kommunestyremedlemmene å finne fram penn og lapper når de samles for å konstituere seg nå i morgentimene. 

– Et godt forhandlingsklima har bidratt til en god avtale for begge parter. Og sett i lys av valgresultatet, er det raust av Arbeiderpartiet å støtte meg som kommunens neste ordfører og inngå forpliktende samarbeid med Høyre, sier Håkon Lund, til lokalavisen Rana Blad. 

Se ordførerkartet her:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.