Redaktør gir førstehjelp til lokalpolitikere

Politikk. – Lokaldemokratiet lever ikke uten at det gjetes og tas godt vare på. Det krever åpenhet, innsyn og en anstendig offentlig debatt der motstandere behandler hverandre med respekt, mener redaktør Ole Petter Pedersen. 
Redaktør Ole Petter Pedersen kan hjelpe deg. Han har samlet alt en lokalpolitiker trenger å vite i en bok. Arkivfoto

Førstehjelp for lokalpolitikere. En guide til et bedre lokaldemokrati heter Ole Petter Pedersens reviderte utgave av egen bok som er et oppslagsverk for folkevalgte og andre som vil følge med i lokalpolitikken. Den utgis på eget forlag. Pedersen jobbet i Kommunal Rapport i 18 år, men sluttet i april 2019. Han har særlig jobbet med kommuneøkonomi, og er Kommunebarometerets far. De siste årene her i avisa var han utviklingsredaktør. Nå er han redaktør i Teknisk ukeblads nettutgave TU.no

                    Hvorfor lager du denne boka?
– Jeg gjorde dette første gang i 2011, og motivasjonen var den samme den gang som nå: Å gjøre det lettere for lokalpolitikere å gjøre en god jobb for lokaldemokratiet. Det er vanskelig å sette seg inn i alle ulike regler. Mange går i dem samme fella, for eksempel hva gjelder å lukke møter. Tanken er å ha noe som er lettfattelig for vanlige folk.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!