Valgkampen i Nordkapp: – Harmonerer dårlig med valgløftet

Kommunevalget 2019. Gjennom KS inngikk kommunene i vår et valgløfte om å si nei til hets, trakassering og personangrep i valgkampen. Valgkampen i Nordkapp har vært et avvik.
Bekymret: KS-leder Gunn Marit Helgesen er bekymret for økende grad av trakassering og hets, og hun ber politikerne i Nordkapp ta seg en alvorsprat om debattklimaet. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Det som kommer fram i Kommunal Rapport om valgkampen i Nordkapp er klart i strid med det valgløftet vi ga i forkant av valgkampen, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen.

Det siste året har uenigheten om forvaltningen av Nordkapp-platået splittet lokalsamfunnet i Nordkapp, og årets valgkamp var preget av personkarakteristikker og hets. Nylig valgte tjenesteleder i politiet i Honningsvåg, Runar Elde, å gå ut og mane politikerne til å roe seg. Beskrivelsene av debattklimaet i Nordkapp står i sterk kontrast til det valgløftet KS overleverte til stortingspresidenten i april på vegne av norske kommuner og fylkeskommuner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.