I et brev til tidligere SIAN-leder Arne Tumyr skriver biblioteksjef Anne Kristin Undlien at organisasjonen under en rekke forutsetninger får holde et informasjonsmøte på biblioteket. Foto: Tone Holmquist
I et brev til tidligere SIAN-leder Arne Tumyr skriver biblioteksjef Anne Kristin Undlien at organisasjonen under en rekke forutsetninger får holde et informasjonsmøte på biblioteket. Foto: Tone HolmquistTone Holmquist
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

SIAN får holde bibliotekmøte i Kristiansand

Kristiansand kommune gjør helomvending og tillater nå at den islamkritiske organisasjonen SIAN får holde et informasjonsmøte på byens folkebibliotek.

Avgjørelsen kommer etter at Sivilombudsmannen grep inn og ba kommunen gjøre en ny vurdering av saken, skriver Fædrelandsvennen.

I et brev til tidligere SIAN-leder Arne Tumyr skriver biblioteksjef Anne Kristin Undlien at organisasjonen under en rekke forutsetninger får holde et informasjonsmøte på biblioteket.

– Mitt brev til SIAN er et tilpasset svar basert på at jeg tar Sivilombudsmannens vedtak til etterretning. Jeg er enig med Sivilombudsmannens i at det er en forutsetning for at biblioteket skal kunne bidra til en offentlig samtale og debatt, at alle lovlige ytringer får slippe til, sier Undlien.

Konflikten startet i 2013 da kommunen avslo en søknad fra SIAN om å få holde et opplysningsmøte om organisasjonens ståsted og synspunkter på biblioteket. (©NTB)