Fra foajeen på konserthuset i Bodø. Foto: Big picture, Martin Losvik
Fra foajeen på konserthuset i Bodø. Foto: Big picture, Martin LosvikBig picture, Martin Losvik
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kulturhuset i Bodø nominert til prestisjefylt arkitektpris

Det tok lang tid og var sterkt omdiskutert, men nå er Kulturkvartalet Stormen i Bodø en av seks finalister til den ærefulle britiske arkitektprisen RIBBA.

RIBBA eller Royal Institute of British Architects har nominert bygget, som er tegnet av de britiske arkitektfirmaet DRHD Architects, til årets International Price, melder CNN.

– Med nøye oppmerksomhet mot detaljene og materialvalg og hvordan brukerne skal oppleve både byggets bibliotek og områdene med den nye konsertsalen, har arkitektens mål blitt slått sammen med en teknisk ambisjon, skriver blant annet instituttet i sin begrunnelse.

Stormen sto ferdig i 2014 og dekker to hele kvartaler i Bodø sentrum. Prosessen for å få tomta bebygget strekker seg tilbake til slutten på 1990-tallet, og det var først etter andre arkitektkonkurranse at Daniel Rosbottom og David Howarth fikk oppdraget. I 2014 sto bygningen ferdig til en pris av snaut 1,2 milliard kroner.

Bygget, som også fikk Statens byggeskikkpris i 2015, er nominert sammen med et kunstsenter på Azorene, et museum i Mexico, et kultursenter i Aserbajdsjan, en minnegravlund i Frankrike og et universitet i Peru.

(©NTB)