Ordfører holder biblioteket åpent

Kultur. Folkebibliotekene låner ut færre bøker enn før, men i Vågsøy har biblioteket blitt en viktig møteplass. Ordfører Kristin Maurstad (Ap) tar sommerjobb på biblioteket for å hindre sommerstenging.
Folkebiblioteket i Vågsøy hadde blitt sommerstengt hadde det ikke vært for at ordfører Kristin Maurstad stepper inn som vikar i halvannen uke i juli. Foto: Vågsøy kommune

Fra 24. juli og i halvannen uke framover er det ordføreren selv som står for drifta av folkebiblioteket i Måløy i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane. Og det er ikke første gangen Maurstad bytter ut ordførerkjede med stempel og lånekort. Også i fjor steppet den litteraturkyndige inn som vikar på biblioteket.

– Jeg er ikke utdannet bibliotekar, men jeg har storfag i norsk og har peiling på språk og litteratur. Jeg fikk opplæring på systemet her i fjor og satser på at jeg husker det i år også. Det gikk bra i fjor, sier Maurstad som blir den eneste på jobb når hun skal inn i bibliotekarrollen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!