Første kommunale TV-serie – fra verdensrommet

Kultur. Roeng heter en ny TV-serie som er en komedie om kommuneøkonomi. Handlingen begynner på Fet rådhus, og ender i verdensrommet.

TV-serien har 10 deler, og den første går på TV 2 den 2. mars. Den handler om en omvendt terraskandale. 

Navnet Roeng er et anagram for Norge, og serien handler om kommunen som investerer fellesskapets midler i risikofylte hedgefonds. Ordføreren frykter de har mistet alt, men kommunen vinner isteden 4 milliarder kroner.

Det lille samfunnet blir velstående. Når staten vil ha sin del av kaka, innser ordføreren at den eneste løsningen er å bruke opp pengene så fort som mulig. Roeng skal bli første kommune i verdensrommet.

Fet rådhus

Skaperne av denne serien er de samme som lagde Lilyhammer – en serie som har gått på Netflix med Little Steven i hovedrollen. Anne Bjørnstad er en av hjernene bak. Hun tror kommunefolk kan ha glede av serien.

– Jeg tror de vil kjenne seg igjen i noe, men så håper jeg ikke de kjenner seg igjen i alt, ler hun.

For som vi skjønner – her tar det litt av.

– Vi spilte inn mesteparten av serien i sommer og på høsten i Fet rådhus mens rådhuset var i drift. De som jobber der kom og gikk som vanlig. Flere av dem ble statister. Vi hadde et godt samarbeid med ordfører John Harry Skoglund og rådmann Lars Uglem, sier Bjørnstad.

Hovedpersonen i serien er litt inspirert av tidligere ordfører i Terra-kommunen Hemnes, Kjell-Idar Juvik. Bjørnstad har vært i kontakt med han.

Førpremiere på rådhuset 

Otto Jespersen og Fridtjov Såheim er de to mest kjente skuespillerne i serien.

Fet-ordfører John Harry Skoglund (Ap) synes det var bare positivt å ha filmfolk i rådhuset.

– De var proffe og nøye med å melde fra om tid, sted og hvor i huset de skulle ha opptak. Vi fikk innblikk i en utrolig strømlinjeformet organisasjon, sier ordfører Skoglund. Han synes det var gøy å se kjente skuespiller jobbe, og mener dette blir en humoristisk serie med kommunalt innhold.

Det blir førpremiere på rådhuset med alle som har bidratt i kommunen – og det er ikke få.

Det er ikke første gang det spilles inn TV-serier i Fet. Og ikke den siste. De samme folkene bak Roeng vil lage nok en serie hvor Fet er lokasjon.

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!