– Bør alle kommuner ha en kulturplan?

Kultur. En ny rapport om kulturens plass i kommunen viser at 36 prosent har en kulturplan. Undersøkelsen viser også at de med kulturplan, bruker mest penger på kultur.
Kulturpolitikerne Grunde Almeland (V), Freddy André Øvstegård (SV), Anette Trettebergstuen (Ap) og Kristin Ørmen Johnsen (H) i debatt om kulturrapporten og ny kulturlov. Aslak Bonde styrer ordet. Foto: Tone Holmquist

«Organisering og kompetanse i kommunal kultursektor», heter en fersk rapport fra Telemarksforsking som forskerne Kristine P. Miland og Bård Kleppe har skrevet, og Norsk kulturforum og Fagforbundet har bestilt.

Rapporten ble presentert i Oslo i dag og etterfulgt av en debatt mellom medlemmene av kulturkomiteen på Stortinget. At både kulturtilbud og organisering varierer svært mye mellom kommunene, er kjent. Rapporten hadde følgende hovedfunn:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.