Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

- Nødvendig med resultatlønn

- Dagens hovedtariffavtale er for lite fleksibel. Vi ønsker oss et lønnssystem som kan skreddersys den enkelte arbeidstaker. Dette er nødvendig for å beholde og rekruttere arbeidskraft i framtiden, mener fylkesordfører i Østfold, Arne Øren (Ap).

– Resultatlønn går etter hvilke mål som er oppnådd i virksomheten, mener fylkesordfører Arne Øren (Ap) i Østfold. (Arkivfoto.)

Øren viser til erfaringene fra danske amt som har gjennomført et lønnssystem der resultatlønn er en av fire komponenter. De andre er grunnlønn, lønn etter funksjon og kvalifikasjonslønn.



Lønn delt i fire

«KS bør revurdere dagens hovedtariffavtale og forhandlingssystem, slik at arbeidsgivere kan knytte sin lønnspolitikk direkte opp til de ansattes funksjoner, kvalifikasjoner, resultater og organisasjonsstrukturen.» Slik lød forslaget som Øren fremmet på fylkeskommunens arbeidsgiverkonferanse nylig. Forslaget ble enstemmig vedtatt.


Øren ser for seg at hoveddelen av lønnen er en grunnlønn basert på hovedtariffavtalen bestemmelser. Lønn etter funksjon innebærer at man tar hensyn til blant annet graden av faglig ledelse, belastninger og kompleksitet i jobben. Kvalifikasjonslønn betyr lønn etter kompetanse, jobberfaring og utdanning. Resultatlønn går etter hvilke mål som er oppnådd i virksomheten.



Rekruttering og effektivitet

- Vi kan like det eller ikke, men det nytter ikke bare å prosentvis framskrive dagens lønninger hvis vi vil ha framtidens arbeidskraft. Fylkeskommune har problemer med å rekruttere store grupper arbeidstakere. I tillegg blir det stadig stilt krav om økt effektivitet. En lønn bygd opp av fire elementer kan være en måte å løse noen av disse utfordringene på, sier Øren til Kommunal Rapport.


For å eksemplifisere hva han mener er galt med dagens system viser han til legeavtalen. Avtalen med legene er i dag regulert av legenes tidsbruk, mens det er innsatsen, ikke tidsbruken, på det enkelte sykehus som bestemmer hvor mange penger det enkelte sykehus vil få av staten.



Trynetillegg?

- Vil ikke resultatlønn kunne bli oppfattet som et trynetillegg?


- Det kan fort ende opp som enkeltlederes synsing om de underordnede. Det må vi unngå. Derfor er det viktig at det blir utarbeidet objektive kriterier som de ansatte oppfatter som rettferdige, mener Øren.


Han vil ikke uttale seg om en slik resultatlønn skal gjelde for enkelte arbeidstakere eller for grupper av arbeidstakere.

Skrevet av: Siri Baastad