Fafo-forsker Leif Moland holdt foredrag på sluttkonferansen til «Sammen om en bedre kommune» i Oslo tirsdag. Flere kommuner har jobbet for mer heltid, men de er langt unna målet om en gjennomsnittlig stillingsstørrelse på 81 prosent. Foto: Berit Almendingen
Fafo-forsker Leif Moland holdt foredrag på sluttkonferansen til «Sammen om en bedre kommune» i Oslo tirsdag. Flere kommuner har jobbet for mer heltid, men de er langt unna målet om en gjennomsnittlig stillingsstørrelse på 81 prosent. Foto: Berit AlmendingenBerit Almendingen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Synger ut etter 25 års forskning på deltid

– Mange av damene som jobber deltid, trenger ikke høyere lønn. Mannen deres tjener godt, og de ønsker tid til barnebarna, sier Fafo-forsker Leif Moland, som har løsningen på heltidsfloken.

FAKTA

«Sammen om en bedre kommune» har vært et samarbeid mellom Kommunal- og regionaldepartementet, KS, LO Kommune, YS Kommune, Unio og Akademikerne.

 

Programmet har gitt støtte til utvikling innen sykefravær, kompetanse og rekruttering, heltid og omdømme.

 

De første kommunene startet opp høsten 2011.

 

Totalt har 110 kommuner deltatt i programmet.

– Kommunene som har jobbet med deltid, har ikke klart å nå målene, sa Leif Moland, da han presenterte de foreløpige resultatene for «Sammen om en bedre kommune» i Oslo tirsdag.