Skjermer ansatte mot kritikk fra politikere

Ukas leder-intervju. I Sande i Vestfold har kritikken fra enkelte politikere blitt så hard at byggesaksbehandlere nå skjermes fra politiske møter. Virksomhetsleder Anitra Fossum mener det går en klar grense ved personkarakteristikker.
Anitra Fossum, virksomhetsleder for plan og byggesak i Sande i Vestfold. Foto: Privat

– Hvor synes du grensa går for hva slags kommentarer en saksbehandler skal finne seg i?

– Grensa går ved når man glemmer rollene. En saksbehandler skal forvalte et regelverk, de jobber faglig. Det må man huske når man skal mene noe om hvordan en saksbehandler jobber, og hvordan de burde jobbe. Den jobben vi gjør, er ikke synsing. Det er faglig arbeid. En saksbehandler forvalter et regelverk som andre har vedtatt, og utøver faglig skjønn innenfor dette. Det går en grense i å huske at vi alle er mennesker. Hvis man benytter seg av personkarakteristikker, er man utenfor grensene for hva som kan kalles saklig.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.