Nyheter

Ordfører i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås (Sp), ser fram til å bli bedre kjent med søkerne under førstegangsintervjuene etter påske.
Ordfører i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås (Sp), ser fram til å bli bedre kjent med søkerne under førstegangsintervjuene etter påske.

14 kjemper om toppjobb i Flatanger

Dagens kommunedirektør Rune Strøm gir seg etter 16 år i stillingen.

Publisert Sist oppdatert

1. november er det slutt. Da blir Rune Strøm pensjonist. Han fyller 62 år denne sommeren. Fartstida hans er det ingenting å si på: Strøm har vært kommunedirektør i Flatanger i 16 år.

– Det må tyde på at Flatanger har vært en grei kommune å være rådmann og kommunedirektør i. Vi er veldig godt fornøyd med han, så det er ikke derfor han slutter, sier Olav Jørgen Bjørkås (Sp), ordfører i Flatanger.

Overvekt av menn

Nå vil to kvinner og 12 menn overta Strøms jobb. Blant søkerne er Harald Einar Kirknes Erichsen, som begynte som kommunedirektør i Rødøy i juni i fjor. Han kom da fra jobben som rektor i Inderøy.

– Antallet er veldig bra. Det er mange godt kvalifiserte personer. Vi har et godt utgangspunkt å gå videre med. Vi kjenner dem litt dårlig ennå, så vi må ha dem på førstegangsintervju, sier Bjørkås.

– Det er bare to kvinner. Hva er det som gjør at dere ikke har draget på damene?

– Nei, si det. De kan jo være gode, de som har søkt. Det var to til som søkte, men de går ikke fram av den endelige søkerlista, sier Bjørkås.

Tre personer trakk søknaden da de ikke fikk innvilget unntak fra offentlighet. Blant disse var det to kvinner.

Én intern søker

Søkerlista har én intern søker: Hilde Tyldum Stordahl, plan- og prosjektleder i Flatanger kommune. Foruten stillingen i kommunen driver Stordahl også gård med campingplass. Sammen med mannen startet hun opp lokalavisa Flatangernytt i 2012. Stordahl har også tidligere politisk erfaring som fylkestingsrepresentant for SV.

Stordahl konkurrerer blant annet med Renate Loktu Sandvik, kommunalsjef for helse og mestring i Frøya kommune. Sandvik har jobbet i Frøya i en årrekke, og var tidligere virksomhetsleder for familie og helse i samme kommune. På søkerlista står også Per-Ole Austmo, avdelingsleder for Nav Inn-Trøndelag. Han kom fra stillingen som enhetsleder for vei, trafikk og park i Steinkjer kommune.

– Vi starter førstegangsintervju over påske. Så vil prosessen gå ut fra det. Vi tenker å ha et ekstraordinært kommunestyremøte i mai for å gjøre ansettelse. Vi har bare kommunestyremøter annenhver måned. Junimøtet blir litt i seneste laget. Vi skulle gjerne hatt den nye på plass i september, slik at vi kan få litt overlapp, sier Bjørkås.

Disse har søkt

  • Nima Håkon Ebrahimsen (39), kommunalsjef økonomi, Kristiansund
  • Kenn Bo Larsen (58), seksjonsleder/avdelingssjef, Lillehammer
  • Jørn Anzjøn (54), varehussjef, Elverum
  • Kjell Steinar Skillingsås (51), daglig leder, Nærøysund
  • Renate Loktu Sandvik (45), kommunalsjef helse og mestring, Frøya
  • Thomas Rasmussen (44), avdelingsleder, Vardø
  • Per-Ole Austmo (53), avdelingsleder, Steinkjer
  • Sigmund Havn (61), plan-, ressurs- og landbrukssjef, Sogndal
  • Hilde Tyldum Stordahl (57), plan- og prosjektleder, Flatanger
  • Frode Gabrielsen (57), virksomhetsleder skole, Indre Østfold
  • Harald Einar Kirknes Erichsen (58), kommunedirektør, Inderøy

Tre personer har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista. Alle tre er menn.

Powered by Labrador CMS