Gudrun Grindaker vil ikke kommentere påstanden om at hun har røpet varslerens identitet, men henviser til sin advokat, som heller ikke vil kommentere. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke
Gudrun Grindaker vil ikke kommentere påstanden om at hun har røpet varslerens identitet, men henviser til sin advokat, som heller ikke vil kommentere. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Rådmann skal ha røpet varsler

Sandefjord-rådmann Gudrun Grindaker skal ha røpet overfor flere kommunale ledere hvem som har varslet mot henne, melder NRK Vestfold i dag.

Ifølge NRK skal rådmannen selv ha fortalt flere av lederne hvem varsleren er.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) vil overfor Kommunal Rapport verken bekrefte eller avkrefte dette, men sier at han vet svaret. Han er imidlertid usikker på hva han kan si og ikke si om dette, og forteller at han bedt om råd hos advokatfirmaet som undersøker varselet på oppdrag fra kommunen.

Grindaker selv henviser til sin advokat, Einar Engh, som heller ikke vil kommentere dette.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i enkeltheter i saken. Det er ikke ønskelig å gå inn i en parallell prosess mens saken er under gransking, sier han til Kommunal Rapport.

Han understreker at rådmannen bestrider påstandene i varselet.

Varselet mot rådmann Grindaker ble levert til ordføreren 5. februar av vedkommendes advokat. Saken følges opp av kommunens lønns- og ansettelsesutvalg, som foruten ordføreren består av varaordfører Cathrine Andersen (Frp) og Hilde Hoff Håkonsen (Ap).

De har fått fullmakt til å behandle saken fram til endelig granskingsrapport fra Tenden Advokatfirma foreligger.

NRK Vestfold rekker fram at Grindaker sitter i styret til Transparency International Norge, som er opptatt av betydningen av varsling. De viser også til at hun som direktør i KS sammen med daværende adm.dir. Olav Ulleren sto som ansvarlig for en veileder KS i 2007 utga om varslingsrutiner i kommuner og fylkeskommuner.

Veilederen anbefaler at det «tilrettelegges for fortrolighet i varslingssituasjonen», og at varslers identitet ikke gjøres kjent for ledelsen «der dette ikke er nødvendig».