Ung leder: Ble sjef tross ras, usikkerhet og mistillit

Ledelse. Midt i Longyearbyens mest turbulente tid takket Kjersti Olsen Ingerø ja takk til jobben som konstituert sektorsjef for teknisk. 
Kjersti Olsen Ingerø lot seg ikke avskrekke av klimaendringer og tøffe forhold. Hun ble teknisk sjef og sektorsjef i Longyearbyen. Foto: Privat

– Svalbard er særlig utsatt for klimaendringer. Hvordan er det å være teknisk sjef i et område som gjennomgår store endringer på kort tid?

– Det er utfordrende. Vi hadde to snøras som gikk mot bebyggelsen, og en bro forsvant på grunn av store mengder nedbør. Byen var en «company town», bygget opp etter gruvedrifta til Store Norske. De gamle husene består hovedsakelig av brakkebygninger av dårlig bygningsmasse. Det er vanskelig å forutsi hvor store klimaendringene vil være. Det blir å løse fortidas problemer på best mulig måte, samtidig som vi planlegger for framtida.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.