Dekker advokatutgifter – men med betingelser

Ledelse. Kommunestyret i Grimstad vedtok mandag kveld å tilby varsleren Ragnar Holvik full dekning av sine advokatutgifter, men betinget av at han frasier seg retten til å gå til rettssak senere.
Kommunestyret i Grimstad krever at varsler Ragnar Holvik frasier seg retten til å gå til søksmål mot kommunen, i bytte mot å få dekket advokatutgiftene så langt. Arkivfoto: Lisa Rypeng

Debatten var lang og hard, og Holviks støttespillere i Venstre, Høyre og deler av Ap, kjempet lenge for at Holvik skulle få dekket alle sine advokatutgifter på 160.000 kroner uten vilkår.

Setterådmann Tron Bamruds innstilling var null utgiftsdekning, etter at han hadde høynet tilbudet fra 50.000 til 70.000 kroner – med vilkår – men fått avslag fra Holvik. Dette forslaget fikk tilslutning i formannskapet, men i kommunestyret var stemningen en annen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.