Foreslår egen lov om varsling

Ledelse. Det regjeringsoppnevnte varslingsutvalget anbefaler at det opprettes en egen varslingslov og et varslingsombud.
– Et varslerombud skal stå opp for og verne om varslere, sa leder Anne Cathrine Frøstrup da varslinsutvalgets utredning, med forslag om å opprette et slikt ombud – ble langt fram. Foto: Magnus K. Bjørke

Utvalget, som har vært ledet av Anne Cathrine Frøstrup, overleverte i dag sin utredning – som har fått tittelen Varsling – verdier og vern – til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) etter over et års arbeid.

– Metoo-kampanjen har vist til fulle hvor viktig det er å ha gode rutiner for å håndtere varslinger om kritikkverdige forhold. Jeg vet at mange vegrer seg for å varsle, sa Hauglie.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.