Nyheter

Torbjørn Emblem, kommunedirektør i Sykkylven siden november 2023. Hans første betalte jobb var innen inkasso.
Torbjørn Emblem, kommunedirektør i Sykkylven siden november 2023. Hans første betalte jobb var innen inkasso.

Min første jobb: Drev inkassovirksomhet i Oslo

Ubetalte barnebidrag, moms og toll startet karrieren til kommunedirektør Torbjørn Emblem i Sykkylven.

Publisert Sist oppdatert

Torbjørn Emblem

Kommunedirektør i Sykkylven siden november 2023.

Utdanning: Handelshøyskolen BI

Arbeidserfaring: Bl.a. økonomisjef i Stordal kommune, rådmann i Stordal kommune, regionansvarlig i Visma, økonomisjef i Sykkylven kommune.

Hva var din første betalte jobb? spurte Kommunal Rapport i årets kommunedirektørundersøkelse. Emblems første betalte jobb var innen inkasso og innfordring i Oslo.

– Hvordan fikk du jobben?

– Jeg sendte sikkert inn en søknad. Det var en stilling innen inkasso og innfordring i det offentlige. Den lå inn under Oslo kommune, men omhandlet både kommunal og statlig innfordring. Det gjaldt blant annet ubetalte barnebidrag, merverdiavgift og tollsats. Dette var helt tilbake til 89–91.

– Hva gikk den ut på?

– Jeg hadde kontakt med folk og firma som skyldte alt fra barnebidrag til ubetalt merverdiavgift. Det var et veldig bredt spekter. Noen tok det veldig fint, mens andre var nok litt mer oppbrakt. Jeg vil ikke si jeg opplevde ubehageligheter i jobben.

– Hva lærte du?

– Jeg lærte å behandle folk på en god måte, men også på en bestemt måte. Jeg ble veldig godt kjent i Oslo, særlig i sentrum. Man må behandle folk med respekt og samtidig med myndighet når man har en oppgave å utføre. Folk er folk, og folk er forskjellige. Det var en fin læretid, det var det.

– Hva har du tatt med deg videre i karrieren?

– Si det. Samhandling med folk på jobb og på arbeidsplassen. Nøkternt sett tror jeg ikke den første jobben har påvirket meg så veldig. Siden jobbet jeg først som kommunekasserer i 14 år, før jeg var Vismas kundeansvarlige for offentlig sektor på Vestlandet i 14–15 år. Jeg tror Visma-jobben har preget meg mer. I Sykkylven er vi blitt mer opptatt av kundetilfredshet. Jeg kaller dem kunder. De er innbyggere.

Kommunedirektørundersøkelsen 2024

Kommunedirektørundersøkelsen er en årlig spørreundersøkelse fra Kommunal Rapport.

Samtlige kommunedirektører får tilsendt et digitalt spørreskjema via kommunens postmottak.

I år ble skjemaet sendt ut i juni.

155 kommunedirektører har besvart årets undersøkelse.

Powered by Labrador CMS