Nyheter

Inger Hegna fikk knapt halvannet år som kommunedirektør i Arendal, før hun måtte pakke. Hun kom fra jobben som toppleder i Aurskog-Høland.
Inger Hegna fikk knapt halvannet år som kommunedirektør i Arendal, før hun måtte pakke. Hun kom fra jobben som toppleder i Aurskog-Høland.

Mistet toppjobben i Arendal – nå er hun søker i Fredrikstad

Kort tid etter at Inger Hegna måtte gå som kommunedirektør i Arendal, kjemper hun om toppjobben i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

6. november i fjor ble det klart at kommunestyret i Fredrikstad hadde inngått sluttavtale med Nina Tangnæs Grønvold. Bakteppet var et mistillitsforslag som Høyre, Frp, KrF og Venstre fremmet i 2022, mens de satt i opposisjon. Etter kommunevalget i fjor høst, fikk Fredrikstad sin første Høyre-ordfører på 100 år.

Nå vil 12 personer overta Grønvolds jobb. Blant dem er Inger Hegna, som inngikk sluttavtale med kommunestyret i Arendal 4. april. Hun fikk knapt halvannet år i sjefsstolen, før hun måtte tømme kontoret. På vei ut fikk hun med seg en etterlønn på nær 2,8 millioner kroner, ifølge Agderposten.

Eksbyråd kjemper om jobben

Nina Tangnæs Grønvold har siste arbeidsdag som toppleder i Fredrikstad 5. mai. Da overtar Ole-Henrik Holøs Pettersen, direktør for kultur, miljø og byutvikling, stafettpinnen fram til ny toppleder er på plass. Pettersen står ikke på søkerlista.

Det gjør derimot Einar Wilhelmsen, finansbyråd i Oslo for MDG fram til oktober i fjor. Han jobber nå i et kortvarig prosjekt som seniorrådgiver i Statens vegvesen. Han har tidligere jobbet som fagansvarlig fornybar og avdelingsleder i stiftelsen Zero. Han har også vært byrådssekretær i Oslo. 

Sarita Modi er administrasjonssjef og økonomisjef ved Hankø hotell og spa. Hun er utdannet jurist fra England. Bent Ekvern er daglig leder og eier av et firma som lager software.

Disse har søkt

  • Djamila Djibril (31), investor, Djibouti
  • Sarita Modi (35), administrasjonssjef og økonomisjef, Fredrikstad
  • Bent Ekvern (51), daglig leder, Fredrikstad
  • Inger Hegna (63), kommunedirektør, Lillestrøm
  • Einar Wilhelmsen (50), seniorrådgiver, Oslo

Fire personer har fått innvilget unntak fra søkerlista. Alle er menn.

Powered by Labrador CMS