Nyheter

Paul Glomsaker i Nannestad måtte gå som rådmann på dagen. Foto: Øyvind Aukrust
Paul Glomsaker i Nannestad måtte gå som rådmann på dagen. Foto: Øyvind Aukrust

Rådmann måtte gå på dagen av hemmelig årsak

Rådmann i vekstkommune må gå med øyeblikkelig virkning. Fallskjermen på 1,2 millioner kroner tilsvarer en årslønn. Årsaken vil partene holde hemmelig.

Publisert Sist oppdatert

Sluttavtalen med kommunen ble godkjent av kommunestyret i Nannestad mandag og sikrer Glomsaker 12 måneders grunnlønn. Det tilsvarer ifølge Romerikes Blad 1,2 millioner kroner.

Ordfører Hans Thue (Ap) ønsker ikke å kommentere hva som er bakgrunnen for avgangen.

– Vi har laget en sluttavtale og det begge parter har ment å si, er det som står i sluttavtalen, sier han til Kommunal Rapport.

Ordføreren har selv sittet i forhandlingsutvalget, sammen med varaordfører Karl Henrik Laache (V) og Frøydis Brekke (H). Kommunen har vært bistått av advokat Christel Søreide fra advokatfirmaet Wiersholm i fram forhandlingen av sluttavtalen. Paul Glomsaker har også vært bistått av advokat.

Kommune i medvind

Glomsaker har siden han tiltrådte rådmannsstillingen i 2013 gjennomført en rekke endringsprosesser i kommunen. Av sluttavtalen framgår det at kommunens økonomi er betydelig styrket og kommunen ble i fjor kåret til landets mest kostnadseffektive kommune.

Videre understrekes rådmannens innsats for utviklingen av eierpolitikk og eierstrategier for interkommunale selskaper, samt endringen av styringsstruktur i IKT-samarbeidet.

«Det er gjennomført flere større utbyggingsprosjekter med gode resultat. Etter nærmere samtaler er partene likevel kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet på den måten som framgår av denne avtalen. Partene ønsker hverandre lykke til videre og har ingen kommentarer til avtalen utover dette», heter det i avtalen.

Partene er ifølge avtalen enige om at omstendighetene rundt avtaleinngåelsen er underlagt konfidensialitet.

Bred ledererfaring

Glomsaker har tidligere vært ekspedisjonssjef i Idrettsavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet. Han er utdannet ved Luftkrigsskolen, Stabsskolen og NatoDefense College.

I 2011 gikk han ifølge Dagbladet på dagen som generalsekretær i Norges Fotballforbund. Ulikt syn på blant annet arbeidsdeling skal ha vært blant årsakene den gang. Det framgår videre av artikkelen i Dagbladet at Glomsaker hadde tatt forbundet gjennom en administrativ omorganisering og økonomisk slankekur.

Det har ikke lykkes Kommunal Rapport å få en kommentar fra Glomsaker.

Powered by Labrador CMS