Nyheter

Sju personer kjemper om Christian Fotlands tidligere jobb som toppleder i Bjørnafjorden kommune. Her fra en tidligere topplederkonferanse i Oslo.
Sju personer kjemper om Christian Fotlands tidligere jobb som toppleder i Bjørnafjorden kommune. Her fra en tidligere topplederkonferanse i Oslo.

Sju kjemper om hans jobb i Bjørnafjorden

Christian Fotland gikk fra Bjørnafjorden til Alver. Nå har hans forgjenger i Alver søkt toppjobben i Bjørnafjorden.

Publisert Sist oppdatert

Dermed kan det bli kommunedirektør-rokade på Vestlandet – om politikerne i Bjørnafjorden vil. Fotland hadde sin siste dag i Bjørnafjorden i desember, etter åtte år i først Os, senere Bjørnafjorden kommune.

Blant de sju som kjemper om hans jobb, er Ørjan Raknes Forthun, som inngikk sluttavtale med Alver i mai. Formelt hadde Forthun siste arbeidsdag 31. oktober. Sluttavtalen fritok Forthun for arbeidsplikten i oppsigelsestiden på tre måneder.

Bjørnafjorden-ordfører Terje Søviknes (Frp) vil ikke gi noen vurdering av sannsynligheten for toppleder-rokade.

– Det vil i så fall være en kuriositet. Det er ikke uvanlig at når man først har vært kommunedirektør i én kommune, så flytter man på seg etter hvert. Vi har ikke begynt med intervjuer ennå. Vi får ta det når konklusjonen er klar, sier Søviknes.

Super-vikar

Kommunestyret i Bjørnafjorden har konstituert Torgeir Sæter som kommunedirektør fra 1. januar og til ny toppleder er på plass. Sæter er tidligere kommunalsjef for samfunnsutvikling i Bjørnafjorden kommune. Han skulle egentlig pensjonere seg høsten 2022. 

Da Bjørnafjorden var i beit for en kommunalsjef på helse og velferd, sa Sæter ja til en periode som vikar. Nå er han altså hentet inn på nytt – denne gang som toppleder.

– Sæter er tatt inn som vår super-vikar. Vi håper å få tilsatt ny kommunedirektør i februar. Vi har et ordinært møte 15. februar. Hvis prosessen går raskere, kan det hende vi innkaller til et ekstraordinært møte før, sier Søviknes.

Her er lista

  • Nima Håkon Ebrahimsen (40), kommunalsjef økonomi, Frei
  • Are Andreassen (53), seksjonssjef, Bergen
  • Ørjan Raknes Forthun (53), tidligere kommunedirektør, Loddefjord

Fire personer har fått innvilget unntak fra offentlighet. Det er én kvinne og tre menn.

Opprinnelig var det 13 søkere til jobben. Seks personer trakk søknaden innen søkerlista ble offentliggjort.

– Vi var godt fornøyd med søkerlista da den forelå. Så er det alltid slik i denne type stillinger at svært mange ønsker unntak fra offentlighet. Når tilsettingsutvalget har vurdert ønskene, var det en del som trakk seg. Vi ser lyst på den lista som er igjen, sier Søviknes.

Powered by Labrador CMS