Nyheter

Ordfører Pål Rørby (Sp) i Hemsedal kommune håper å finne en toppleder som både har ønskede kvalifikasjoner og som har lyst til å bli værende i stillingen over tid.
Ordfører Pål Rørby (Sp) i Hemsedal kommune håper å finne en toppleder som både har ønskede kvalifikasjoner og som har lyst til å bli værende i stillingen over tid.

Søker kommunens ellevte toppleder på ti år

Ni søkere kjemper om jobb som kommunedirektør i Hemsedal.

Publisert Sist oppdatert

29. november i fjor inngikk kommunestyret i Hemsedal sluttavtale med toppleder Stephan Gundersen etter lang tids sykemelding. Med det måtte politikerne ut på jakt etter sin ellevte toppleder på ti år – inkludert konstitueringer.

Nå har ni kandidater meldt seg til å overta stillingen som kommunedirektør. På søkerlista står ikke konstituert kommunedirektør Ola Frogner, som har vært supervikar tre ganger de siste ti årene. Han er til vanlig teknisk sjef.

Peker på flere årsaker

– Vi er godt fornøyd med at det er såpass stor respons på utlysningen. Det forundrer meg egentlig ikke. Hemsedal er en spennende kommune i stor utvikling. Det er tydelig at det er spennende også for søkerne, sier ordfører Pål T. Rørby (Sp).

Han medgir at det har vært hyppige toppskifter i Hemsedal de senere årene, men sier at det er flere årsaker til skiftene.

– Noen har fått tilbud om ny stilling. Vår siste kommunedirektør ble langtidssykmeldt med alvorlig diagnose. Det er riktig at det har vært stor utskiftning. Vi håper å finne en som både har de kvalifikasjonene vi etterspør, og som har et ønske om å bli lenge i stillingen, sier Rørby.

Kommune i hardt vær

De siste årene har Hemsedal vært i hardt vær i forbindelse med en sak der kommunen politianmeldte en mor for trusler og sjikane mot en rektor – og samtidig sendte bekymringsmelding til barnevernet. I kommunens interne undersøkelse av saken konkluderte med at politianmeldelsen var feil, og at kommunen hadde brutt god saksbehandling. 

Politikerne i Hemsedal beklaget til slutt anmeldelsen, og formannskapet ga erstatning til moren. Politikerne ble i oktober enige om at saken skulle granskes av en ekstern aktør.

– Jeg tror det i liten grad har preget interessen for stillingen. Vi synes vi har fått stor respons. Alle kommuner har et stort ansvar for innbyggere, ansatte og ledere. Fra tid til annen dukker det opp krevende situasjoner. Hendelsen må vi ta med oss. Det er viktig at vi er klar over den, og lærer av den, sier Rørby.

Også i 2021 var kommunen i hardt vær. Kontrollutvalget nektet å gi daværende kommunedirektør Reidun Halland innsyn i bekymringsmeldinger om arbeidsmiljøet. Tillitskrisen endte med at Halland sa opp, og at kontrollutvalget ble fjernet.

Disse har søkt

  • Nima Håkon Ebrahimsen (39), kommunalsjef økonomi, Kristiansund
  • Frode Skrindsrud (51), daglig leder, Øystre Slidre
  • Kjetil Wold Henriksen (47), arbeidende styreleder, Hamar
  • Anders Mjelde Håvardstun (40), Bergen
  • Anne Monica Nordmoen (61), Oslo

Fire personer har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista. Det er en kvinne og tre menn.

Powered by Labrador CMS