Nyheter

Verner Larsen har sagt ja til å fortsette som kommunedirektør i Ulstein fram til sommeren. 64-åringen har egentlig flyttet til Oslo, og jobber dels fra hjemmekontor.
Verner Larsen har sagt ja til å fortsette som kommunedirektør i Ulstein fram til sommeren. 64-åringen har flyttet til Oslo, og jobber dels fra hjemmekontor.

Ti kjemper om hans toppjobb i Ulstein

Verner Larsen har ukependlet mellom Oslo og Ulstein siden i høst. Til sommeren er det endelig slutt. Ti søkere står klare til å overta.

Publisert Sist oppdatert

Allerede før sommerferien i fjor orienterte Verner Larsen formannskapet i Ulstein om at han ville flytte til Oslo og slutte i jobben. De inngikk en avtale om at 64-åringen skulle stå i stillingen ut juni 2024. 

I avtalen lå det blant annet at Larsen fikk jobbe fra hjemmekontor i Oslo annenhver uke. Larsen har vært toppleder i Ulstein siden 2019. Nå har ti personer søkt om å bli hans etterfølger. 

– Vi er veldig glad for interessen for stillingen, og glad for at vi har fått en så bred liste. Det er veldig mange gode kandidater. Nå gleder vi oss til å bli bedre kjent med dem, og finne vår neste kommunedirektør, sier ordfører Stian Skorgen Scheide (H).

Kommunen utsatte søknadsfristen med to uker for å få inn flere søkere. Ifølge Scheide førte utsettelsen til at antallet søkere ble nesten doblet.

Måtte gå på dagen

Blant søkerne er Rune Kloster Tvedt, som i november måtte gå fra jobben som kommunedirektør i Hå etter at kommunestyret mistet tilliten.

– Jeg tenker at kandidatene stiller likt, og har ulik erfaring. En slik erfaring er også viktig erfaring. Det å ha tillit er ikke en selvfølgelighet. Det å ha vært i en situasjon der det har blitt satt på spissen, er en styrke, tenker jeg, sier Scheide.

Ulstein har bistand fra et rekrutteringsbyrå. Formannskapet skal stå for finaleintervjuet, før de innstiller til kommunestyret. Ifølge Scheide er planen å ansette ny toppleder i kommunestyret 29. februar.

Her er lista

  • Tor Halvar Flacké Botnen (39), kommunalsjef samfunnsutvikling, Volda
  • Nima Håkon Ebrahimsen (39), kommunalsjef økonomi, Frei
  • Malin Frøystadvåg Storøy (33), styrmann, Ulsteinvik
  • Laila Hammervold (47), siviløkonom, Gurskøy
  • Lars Erling Bjåstad Hovlid (49), enhetsleder, Ulsteinvik
  • Jarl Martin Møller (51), kommunalsjef, Ulsteinvik
  • Abbas Tamimi (25), styreleder, Ørsta
  • Rune Kloster Tvedt (59), kommunedirektør, Randaberg

To personer har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista. Det er to menn på 54 og 60 år.

Powered by Labrador CMS