Nyheter

Ordfører Simon Løvhaug (Sp) i Salangen er optimist etter å ha sett søkerlista til kommunedirektørjobben.
Ordfører Simon Løvhaug (Sp) i Salangen er optimist etter å ha sett søkerlista til kommunedirektørjobben.

Tjeldsunds toppledere konkurrerer om samme jobb

Både avgått kommunedirektør og assisterende kommunedirektør har søkt toppjobb i Salangen.

Publisert Sist oppdatert

I høst måtte politikerne i Salangen sette topplederjakten på pause. Politikernes foretrukne kandidat til topplederstillingen valgte å trekke søknaden. I stedet konstituerte kommunestyret Johnny Sagerup som kommunedirektør mens de ventet på ny utlysningsrunde.

Nå kjemper åtte søkere om toppjobben i Salangen, tre flere enn sist. Blant dem er Torbjørn Simonsen, som mandag gikk på dagen fra jobben som kommunedirektør i Tjeldsund. Han konkurrerer mot blant andre Grete Synnøve Jacobsen, assisterende kommunedirektør i Tjeldsund.

– Nå ser det veldig bra ut. Det var ti søkere, hvilket er bra i seg selv. To trakk seg, så nå står vi igjen med åtte ganske gode, kompetente, kvalifiserte folk. Jeg tror vi skal komme i mål denne gangen, sier ordfører Simon Løvhaug (Sp) i Salangen.

Ingen betenkeligheter

Salangen-ordføreren sier han ikke har betenkeligheter med å vurdere Simonsens kandidatur, trass i at Simonsen inngikk sluttavtale med Tjeldsund. Han peker på at Simonsen har sittet som toppleder i ti år i Skånland og Tjeldsund.

– Jeg kjenner ikke til den saken annet enn det som har stått i mediene. Det var vel et politisk skifte i Tjeldsund, der nåværende ordfører sto på en liste over folk som ville kvitte seg med kommunedirektøren i 2022. Jeg kan tenke meg at det har vært vanskelige arbeidsforhold, sier Løvhaug.

Salangens neste ordinære kommunestyremøte er ikke før i april. Løvhaug er ikke fremmed for å innkalle til ekstraordinært møte, dersom ansettelsesutvalget finner en foretrukken kandidat før den tid.

Her er lista

  • Nima Håkon Ebrahimsen (39), kommunalsjef økonomi, Kristiansund
  • Grete Synnøve Jacobsen (54), assisterende kommunedirektør, Harstad
  • Håvard Johnsen (44), kommunalsjef oppvekst og kultur, Senja
  • Therese Motzfeldt (56), seniorrådgiver, Nittedal
  • Torbjørn Simonsen (57), kommunedirektør, Harstad

Tre personer har fått innvilget unntak fra kravet om offentlighet på søkerlista. Det er to kvinner og én mann.

Powered by Labrador CMS