Nyheter

Kommunedirektør Haakon Boie Ludvigsen i Sør-Aurdal kommune har søkt overgang til Lunner.
Kommunedirektør Haakon Boie Ludvigsen i Sør-Aurdal kommune har søkt overgang til Lunner.

Topplederen i Sør-Aurdal kjemper om lederjobb i Lunner

12 personer har søkt kommunedirektørjobben i Lunner kommune. Blant dem er Haakon Boie Ludvigsen, kommunedirektør i Sør-Aurdal.

Publisert Sist oppdatert

Dagens kommunedirektør i Lunner, Dag Flacké, fylte 66 år i mars. Han varslet allerede i november i fjor at han ville gå av med pensjon i år, etter å ha vært toppleder i Lunner siden 2017. 

Flacké har formelt siste arbeidsdag 1. september. På grunn av ferieavvikling vil han imidlertid takke for seg allerede i slutten av juni.

Nå har kommunestyret i Lunner tre kvinner og ni menn på søkerlista til kommunedirektørstillingen.

Lunner-ordfører Harald Tyrdal (Ap) og resten av kommunestyret har 12 kandidater å velge blant når de skal finne ny toppleder.

– Jeg synes vi har fått et godt tilfang av gode kandidater. Vi skal ha førstegangsintervju med åtte av dem. Vi syntes det var såpass mange spennende kandidater at vi valgte å gå bredt ut i starten, sier Lunner-ordfører Harald Tyrdal (Ap).

Han sier at ansettelsesutvalget ikke så noen grunn til å lyse ut stillingen på nytt.

– Vi bør klare å finne ny kommunedirektør blant de åtte, sier Tyrdal.

Han håper å få ansatt ny toppleder før sommeren. Planen er å konstituere en av kommunalsjefene som kommunedirektør fra 1. juli og fram til ny toppleder er på plass.

Flere med kommuneerfaring

Flere av søkerne har erfaring fra lederstillinger i kommunal sektor. Haakon Boie Ludvigsen er kommunedirektør i Sør-Aurdal siden 2018. Han var tidligere tjenesteområdeleder i Lillehammer helsehus og konstituert kommunalsjef for helse og omsorg i Lillehammer.

Anne Grethe Hole-Stenerud er kommunalsjef for barn, oppvekst og opplæring i Østre Toten kommune siden 2020. Hun kom til Østre Toten fra stilling som avdelingsdirektør for oppvekst i bydelen St. Hanshaugen i Oslo, og har tidligere vært kommunalsjef i Gran.

Hilmar Ingi Jonsson er personvernombud i Lillestrøm kommune. Han har tidligere hatt samme stilling i Lærdal, Sogndal og Årdal. Peter Thomas Wirthgen jobber nå som konsern prosjektstøtte i Mo Industripark AS, men har bakgrunn som teknisk sjef i Hemnes og leder for plan og utvikling i Nesna. Ken Wiik er teknisk sjef i Gjerdrum kommune.

Monica Newman er avdelingsdirektør for fellestjenester i Oslo kommune, og har tidligere erfaring som Nav-leder i Nannestad og Gjerdrum.

Disse har søkt

  • Thomas Fjeld (54), logistikk- og produksjonssjef, Råholt
  • Anne Grethe Hole-Stenerud (48), kommunalsjef, Brandbu
  • Hilmar Ingi Jonsson (48), personvernombud, Asker
  • Haakon Boie Ludvigsen (56), kommunedirektør, Hov
  • Monica Newman (50), avdelingsdirektør, Råholt
  • Benjamin Tomassen Nordahl (24), daglig leder, Bønes
  • Ken Wiik (49), sjef tekniske tjenester, Jessheim
  • Peter Thomas Wirthgen (55), konsern prosjektstøtte, Mo i Rana

Fire personer har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista. Det er tre menn og en kvinne. Tre søkere trakk søknaden før søkerlista ble offentliggjort.

Powered by Labrador CMS