Nyheter

Øivind Næss blir ny kommunedirektør i Måsøy kommune. Han er på plass 4. september.
Øivind Næss blir ny kommunedirektør i Måsøy kommune. Han er på plass 4. september.

Topplederen satt etter seks forsøk

Etter over ett års jakt har Måsøy funnet ny kommunedirektør.

Publisert Sist oppdatert

4. september er Måsøys nye toppleder på plass i sjefsstolen. Øivind Næss (55) fra Nøtterøy er klar til å ta over roret. Han omtaler seg selv som hodejeger, rekrutterer og rådgiver. Næss kommer fra stillingen som daglig leder og deleier av Meko Norge AS, som driver People Vestfold og Telemark. 

Ordfører Bernth R. Sjursen (Ap) er svært fornøyd med endelig å ha signert avtale med ny kommunedirektør.

– Vi hadde 12 søkere, og har hatt seks inne til intervju. Vi landet på Øivind Næss. Jeg har veldig trua. Jeg er veldig fornøyd, enkelt og greit, sier Sjursen.

Kommunetopp for første gang

Næss har lang ledererfaring fra privat næringsliv, blant annet som konserndirektør i Color Line AS. Jobben i Måsøy blir hans første erfaring fra kommunal ledelse.

– Som toppleder har du ansvar for økonomi og personal. Det er mye som er positivt med å ha erfaring fra privat virksomhet. Jeg kommer selv fra privat næringsliv. Det å tenke på en annen måte kan være sunt. Så får vi spe på med info om kommunal forvaltning og kommuneloven, sier Sjursen.

Han legger til at den nye topplederen vil ha flinke folk rundt seg. 

Trøblete jakt

Måsøy har vært uten fast kommunedirektør siden den forrige topplederen Fred R. Johnsen sa opp i prøvetida i mai 2022. Måsøy søkte etter ny toppleder i juli, august, oktober, november, mars og april. Først på sjette forsøk kom politikerne i mål.

I januar tok rådmannspensjonist Leif Vidar Olsen over topplederjobben midlertidig. Han ble honorert etter faktura, noe som fikk Statsforvalteren til å stusse. I mars slo Kommunal- og distriktsdepartementet fast at avtalen med Olsen var ulovlig, noe som førte til at kommunestyret ansatte Olsen på ordinære betingelser ut juni måned.

Sjursen sier at Olsen og den nye topplederen vil gå i tospann en periode framover. Tanken er at Olsen skal fullføre noen organisatoriske prosesser.

– Olsen hjelper oss så lenge vi vil ha han. Han er pensjonist, og vil ikke være på huset, men være en backup når vi er ferdige med en del prosesser. Jeg tror vi kan ha han som en god medhjelper en stund, sier Sjursen.

Må flytte

Sjursen sier at kommunestyret har krevd at den nye topplederen flytter til Måsøy.

– Ja visst. Det er et av kravene fra oss som politikere. Man kan ikke lede en kommune på nordsjøturnus. Han må være tilgjengelig, sier Sjursen.

Powered by Labrador CMS