Nyheter

Tjeldsund-ordfører Robin Ridderseth (Tjeldsund Tverrpolitiske Liste) sier at alle de tre søkerne er kvalifiserte folk, og at alle vil bli kalt inn til intervju.
Tjeldsund-ordfører Robin Ridderseth (Tjeldsund Tverrpolitiske Liste) sier at alle de tre søkerne er kvalifiserte folk, og at alle vil bli kalt inn til intervju.

Tre vil overta etter toppleder som gikk på dagen

Torbjørn Simonsen gikk på dagen som toppleder. Assisterende kommunedirektør er på jobbjakt. Nå vil tre overta roret i Tjeldsund.

Publisert Sist oppdatert

I februar var Torbjørn Simonsen ferdig som kommunedirektør i Tjeldsund. Det skjedde etter langvarige gnisninger med deler av kommunestyret.

I 2022 skrev nær 400 innbyggere under på et innbyggerforslag om mistillit mot Simonsen. Én av dem var Robin Ridderseth (Tjeldsund tverrpolitiske liste), som ble ordfører etter kommunevalget i fjor høst.

Innbyggerforslaget ble ikke tatt opp til behandling.

Både Simonsen og assisterende kommunedirektør Grete Synnøve Jacobsen søkte i februar om å bli ny toppleder i Salangen.

Nå har tre personer søkt om å få overta topplederjobben etter Simonsen. Blant dem er kommunedirektøren i Evenes, Bjørn Tore Sørensen.

– De er absolutt kvalifiserte mennesker, alle tre. Vi vil kalle alle tre inn til intervju, sier ordfører Ridderseth.

Budsjettet ble underkjent

Tjeldsund ble meldt inn i Robek 1. februar i fjor, fordi budsjett og økonomiplan ikke var i balanse. I mars i år underkjente Statsforvalteren årsbudsjettet og økonomiplanen, fordi de stred mot realismekravet i kommuneloven.

Statsforvalteren påla kommunestyret å vedta nytt budsjett og økonomiplan så snart som mulig, og senest innen 30. juni. Statsforvalteren har gitt kommunen beskjed om at nytt årsbudsjett og økonomiplan «må være realistisk og i balanse».

– Tror du utfordringene Tjeldsund står overfor er grunnen til at dere bare fikk tre søkere?

– Nei. Jeg tror årsaken er at vi hadde kort frist, og at vi ikke har brukt midler på en storslått markedsføring. Jeg fikk høre i gangen i dag at vi er en attraktiv arbeidsplass, og at vi har mange søkere på andre stillinger, sier Ridderseth.

Håper å komme i mål

Tjeldsund-ordføreren sier at grunnen til at det hastet med å komme i gang, er at kommunen skal ha tid til å bruke et eksternt byrå dersom politikerne ikke lykkes med å gjøre jobben selv.

Vanja Elvenes, rektor ved Skånland skole, er konstituert som kommunedirektør fram til midten av august.

– Innen den tid håper jeg at vi kommer i mål, sier Ridderseth.

Formannskapet begynte på jobben med å snekre nytt budsjett og økonomiplan onsdag. De fikk noen nye tall, både for årsregnskapet 2023, nye beregninger for Havbruksfondet og for eiendomsskatt.

– Slik jeg ser det, har vi 20 millioner å rutte med. Samtidig har vi fått noen flere kostnader, blant annet for studiepermisjonen til avgått kommunedirektør. Jeg synes det ser lovende ut, sier Ridderseth.

Her er lista

  • Bjørn Tore Sørensen (54), kommunedirektør, Tjeldsund
  • Siw Skogstad Johnsen (54), politiadvokat, Harstad

En mann har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista.

Powered by Labrador CMS