Vil politianmelde innkjøpsskandalen i Lenvik

Leverandørdatabasen. Kommunestyrerepresentant Jasmin Agovic-Nordaas vil be kommunestyret vurdere å politianmelde helsekjøpskandalen i Lenvik. Kontrollutvalget må vurdere det først, mener flere Lenvik-politikere.  
- I mine ti år som politiker har jeg ikke sett et dokument som så til de grader slakter et offentlig organ, sier kommunestyrerepresentant Jasmin Agovic-Nordaas. Foto: Lisa Rypeng

Det interkommunale revisjonsselskapet Komrev Nord har nylig levert en knusende rapport på drøyt 100 sider om Lenvik kommunes innkjøp av helsetjenester. Bakgrunnen for granskingen er en rekke kritiske artikler med utgangspunkt i Kommunal Rapports Leverandørdatabasen. 

Kommunal Rapport har avdekket at et selskap med tette bindinger til daværende rådmann Margrethe Hagerupsen fikk utbetalt til sammen 15 millioner kroner på tre og et halvt år for å bosette en person med rus- og psykiatriproblemer. Hagerupsen har overfor Kommunal Rapport benektet at hun har hatt noe med kontrakten å gjøre.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.