Kjøpte renhold fra ikke-godkjent firma

Leverandørdatabasen. Nesodden kommune har kjøpt renholdstjenester for flere hundre tusen kroner fra et firma uten godkjenning. – Vi forventer mer av kommunene enn dette, sier Kari Birkeland i Arbeidstilsynet.
– Man må kunne forvente at kommunen, som en offentlig virksomhet, går foran med et godt eksempel, sier Kari Birkeland i Arbeidstilsynet. Foto: Vegard Venli

Forskriften om godkjenning av renholdsfirmaer skal sikre at man kun kjøper tjenester fra firmaer som er godkjent av Arbeidstilsynet.

Det stilles særskilte krav til kommunene, som har en selvstendig plikt til å påse at den som vasker, kommer fra et godkjent firma. Alle innleide renholdere skal bære et godkjent ID-bevis, som kun utstedes til renholdsfirmaer som har søkt og fått godkjenning fra Arbeidstilsynet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.