Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund, har varslet at de vil ta ut 145 personer i streik dersom ikke de blir enige med NHO Service om bedre vilkår for ansatte i private sykehjem. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund, har varslet at de vil ta ut 145 personer i streik dersom ikke de blir enige med NHO Service om bedre vilkår for ansatte i private sykehjem. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpixOle Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mekling pågår for private sykehjem

Meklingen for ansatte i private sykehjem pågår. Fra midnatt kan 166 ansatte bli tatt i streik dersom ikke partene blir enige.

Norsk Sykepleierforbund har varslet at de vil ta ut 145 personer i streik, og Fagforbundet vil holde 21 av sine medlemmer unna jobbene sine dersom ikke de blir enige med NHO Service. Arbeidstakerne mener begge at lønnsutviklingen i privat sektor ikke har utviklet seg slik den ble forespeilet ved overgangen fra offentlig til privat.

LO-bladet Fri Fagbevegelse skrev mandag at ansatte har tapt opptil 50.000 kroner i årsinntekt etter at private selskaper overtok driften av sykehjem i Oslo.

NHO Service mener på sin side at det er ulikheter mellom offentlige og privatdrevne sykehjem hva gjelder lønn og tillegg. Arbeidsgiverorganisasjonen anser vilkårene i privat sektor som konkurransedyktige.

Bakgrunnen for kravene fra NSF og Fagforbundet er at virksomhetene i NHO-området konkurrerer med kommunale og andre offentlige virksomheter. Flere av disse mottar offentlige driftsmidler.

Det er riksmekler Inger Tellefsen som leder forhandlingene mellom partene.

(©NTB)