Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.comcolourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune

Akademikerne og Oslo kommune kom tirsdag til enighet under meklingen i årets mellomoppgjør, men arbeidstakerorganisasjonen er ikke fornøyd.

Akademikerne fikk ikke gjennomslag for noen lokal pott. Partene ble imidlertid enige om å sette seg ned til høsten for å diskutere veien videre for forhandlingssystemet i Oslo. Derfor valgte organisasjonen å godta meklingsmannens forslag.

– Vi er ikke fornøyd med resultatet, men vi ser det ikke som hensiktsmessig å streike i år. Neste års oppgjør blir viktig, der vårt mål er en endring av lønnssystemet. Oslo har en ambisjon om å bli en «smartere by», og da er det helt nødvendig med lokale lønnsforhandlinger, sier Erik Graff, som er forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.

Årets lønnsforhandlinger mellom partene endte med brudd for tre uker siden, fordi lønnspotten ikke ble satt av til lokale forhandlinger.

– Akademikerne har et klart mål om at lønnsforhandlingene skal skje lokalt på den enkelte arbeidsplass. Oslo har offentlig sektors mest utdaterte lønnssystem, mener Graff.

Den samlede økonomien i oppgjøret ligger på om lag 2,4 prosent i forhold til frontfaget.

Akademikerne på landsbasis nær 200.000 medlemmer med utdanning fra universitet eller vitenskapelig høyskole.

(©NTB)