Lønnsveksten 2,5 prosent i 2017

Lønnsoppgjør og arbeidsliv. Både i privat og offentlig sektor var lønnsveksten 2,5 prosent i 2017, viser Teknisk beregningsutvalgs (TBU) rapport i forkant av tariffoppgjøret.
KS' arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø fikk få overraskelser før lønnsoppgjøret i rapportene fra TBU og TBSK i dag. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Frontfagsmodellen fungerer, viser den foreløpige rapporten fra Teknisk beregningsutvalg for inntektsoppgjørene (TBU). Rapporten er grunnlag for vårens tariffoppgjør som starter i privat sektor om en drøy uke.

Både for arbeidere og funksjonærer i industrien var årslønnsveksten 2,5 prosent fra 2016 til 2017. Frontfaget i konkurranseutsatt industri skal legge rammen for lønnsveksten i hele arbeidslivet, og det skjedde i 2017. Også i staten og kommunene var lønnsveksten 2,5 prosent i fjor, ifølge TBU.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.