Tøyer rammen i industrien

Lønnsoppgjør og arbeidsliv. Det er små penger å forhandle om i kommuneoppgjøret, og derfor følger arbeidstakerorganisasjonene Unio og mener rammen i frontfaget kan tøyes litt. 
Tariffoppgjøret i kommunesektoren startet i Kommunenes Hus i dag. Her er forhandlingslederne samlet: Steffen Handal fra Unio, KS' adm. direktør Lasse Hansen, Tor Arne Gangsø fra KS, Jan Olav Birkenhagen fra Akademikerne, Erik Kollerud fra YS og Mette Nord fra LO. Foto: Terje Lien

Det er svært lite penger å forhandle om i kommuneoppgjøret. Rammen for lønnsveksten i privat sektor ble 2,8 prosent. I kommunesektoren er 1,7 prosent av dette brukt opp med tillegg som ble gitt i fjor – og det er bare 1,1 prosent igjen å forhandle om.

Dette svært begrensete økonomiske handlingsrommet gjør at arbeidstakerorganisasjonene er mer åpne enn vanlig for å tøye rammen i frontfaget. Men ingen rasler foreløpig med streikevåpenet. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!